onsdag 25 april 2018

Bättre på jogging än blogging, men skam den som ger sig. Tänkte lite på vad man kan göra om man missat tåget med Apple, Google, Microsoft och alla dessa IT och internetbolag. Ett alternativ för att följa med i en vidare uppgång men samtidigt slippa risken att satsa på ett eller ett par bolag som kan dyka snabbt är en ETF från Invesco. Den heter Powershares QQQ (gissa tickern....QQQ) och följer Nasdaq 100. Här trängs Apple, MSFT, Google/Alphabet och Amazon (ca 10% vardera) med Facebook, Intel, Cisco och NVIDIA. En skvätt Baidu, Netflix och lite gaming fås på köpet. IT-bolag står för ca 60%. Övrigt är t ex Tesla, Starbucks, Expedia och Twenty-First Century Fox. Dessutom delar den ut en liten slant, ca 0,82% men det får ses som (mycket lite) grädde på moset. Hela paketet för 0,2% i förvaltningsavgift.

Vill också meddela för sakens skull att alla aktier jag skriver om äger jag antingen eller står de på min Watch-list. Jag ger heller aldrig några råd att köpa eller sälja även om det kan synas så. Alla beslut om köp eller sälj är läsarens egna. Så var det sagt! Puh!

6 kommentarer:

 1. Vilken bra blogg!!!
  Ok, erkänner, jag bara testar själv hur det blir när någon kommenterar....

  SvaraRadera
 2. Hej, är det denna?

  PowerShares QQQ Trust, Series 1 (QQQ)

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ja det är den. En kul detalj är att en av de största aktivistfonderna, Elliott Management parkerar sin likviditet i den fonden, typ 2,3 miljarder.....dollar. Paul Singer brukar göra goda affäre och är stor nog att ge sig på t ex Samsung. Se denna länk om du är intresserad: https://www.bloomberg.com/graphics/2017-elliott-management/. Ska lägga upp mer av mitt innehav b l a ETFer snart. Tack för du läser min blogg!

   Radera
 3. Äger Facebook, Google, Cisco och Netflix men får nog bli eqqq framöver med för att täcka in resten. Får fundera.
  Mvh
  P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för kommentaren! Netflix känns lite saftigt värderad och även FB och Google men där har jag haft fel tidigare så jag äger genom QQQ så man inte missar helt. Känns som en bra kompromiss och så får man lite annat och en liten utdelning också. Grattis till de fina innehaven, har ju gått något oerhört! Hälsningar, T

   Radera