tisdag 17 juli 2018

Senaste inköp och tankar om börsutvecklingen

Tjänsteresor har tagit lite för mycket tid på bloggandets bekostnad senast veckorna. Nu är det dock dax för semester och med den en genomgång av portföljerna. Sitter ganska nöjd med tanke på hög värdering på många håll. Ligger fortfarande med en hygggligt hög likvid (ingen belåning) och väntar på lite nedgångar för köp som jag räknar med kommer närmaste månaderna, kanske inte på bred front men inom vissa sektorer, jfr bygg och bank i Sverige senaste månaderna. Kunde dock inte låta bli att handla lite för utdelningar som trillat in.....

Köp sedan sist: 
Vodafone
Gillar inte Telias ide’ att köpa dyrt i Norge och ev fortsätta med Bonnier Broadcasting. Synergierna det talas om för att motivera affärerna är nog så eleganta i PowerPoint men håller inte i Excel. Waste of money, tyvärr, så det blir andra telekombolag framöver då jag är förtjust i fria kassaflödet som räcker till fina utdelningar hos många telekombolag.

HiQ
Kvalitet klarar sig bäst i konjunkturnedgångar och HiQ har dessutom fin utdelning. Även köpt lite SEB, Investor och JM i Sverige.

Imperial Brands
Tobak visserligen och tyvärr, men ett fint, lågt värderat bolag i övrigt. Yield över 6% och fin utdelningshistorik. Även fyllt på med några BAT för utdelningen.

F&C commercial property trust
Brittisk ”nästan” REIT som delar ut månadsvis. Jämnat ut till hela 1000tal.

Mapfre
Försäkringar, välskött, god utdelning

Inga köp i USA, vilket hör till ovanligheterna, men har lagt till ett antal nya bolag för framtiden på min bevakningslista. Kommer i separat inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar